Jump to content
Zr2USA.com
Megabuddys

My TurBlazer

Recommended Posts

How bout just a ride? Lol thanks for that info though that's awesome

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Results of Big turbo install. Maybe a one pound boost launch. (weak launch ;) )

 

4l80e swap parts are here. Its going to be a son of a B to get it to fit. the fixed crossmember in front of the Torsion bar one has to be made removable, otherwise you would have to remove engine to get the driveline in. The 4l80e is 2 1/4 inches longer than the 4wd 4l60e's in the ZR2's. Wish me luck.

 

The Current Transmission and converter are for sale in Classifieds

 

Edited by Megabuddys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Long story short the rear end chucked the spider gears. Yukon duragrip. There isn't an upgrade. They wouldn't warranty the gears either. So I did an 8.8. The factory Trac lok spiders are huge in comparison. I get that all done and find that the 4l60 finally took a dump. The planetaries for second are locked up, that's what caused the rear end to pop. I was going to do the 80 anyways. Both were very challenging to install. Had to build a whole new torque arm for the 8.8 too. It was a lot of work, next year I will hopefully see some good results racing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The 80 fit fine. The transfer case was the issue. The 80 is 2 1/4 inches longer than a 4.3 4l60e. I also had mine a 1/2 inch further back to accommodate the v8. The cross member in front of the torsion bar one had to go. Time will tell if that's an issue. I have measurements to compare if it twists.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are you doing to cool the engine?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

What are you doing to cool the engine?  

Aluminum radiator (2  core 1 inch wide cores ) and a taurus fan sealed tight to radiator.  No issues on 90+degree days. Fan controlled by pcm, running on low speed only.  Factory temp thermostat .  

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

What did it run?

Only had 1 good pass.  Wouldn't shift to second.   Ended up finding out the sprag can't handle weight and power. Some people are lucky,  I am not.  I was at an 1/8 mile track.  It did 108 in the eighth on the first and only decent pass. I don't post my times. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/26/2017 at 8:00 PM, GreenLantern99 said:

What are you using for CVs? And how in the world do they hold up to all that power?

 Factory Rebooted CV's    On the street its very hard on them, at the track it tends to pull the left wheel up and take most weight off the front.  

 

I fixed the Sprag issue with the trans, took it back to the track, everything worked great till the belt fell off  the last pass.  I am going to nick name it the head lifter.  Having trouble keeping the heads from flexing and distorting the headgasket or torching a hole in the head.  Time to detune it a bit until i get my water to air system upgraded, the IAT's were a bit high. 

I did manage 116mph in the 1/8 though.  :)    There is a video,  but I don't know how to link it off of Facebook.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.